17 Temmuz 2014 Perşembe

Ayhan IŞIK ve Süleyman TURAN'ın ÇİZGİ ROMANCILIĞI


**
Ayhan IŞIK ve resimli romanı AŞKA İNANMIYORUM


Ayhan Işık, Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitimini aldığı resim sanatını, dönemin bazı çocuk dergileri ve Türkiye Yayınevi'nden çıkan bazı dergilere karikatür ve çizgiromanlarla profesyonelliğe adım atmıştır. Amerika'ya yerleşip otomobil dizaynları çizme amacındayken, 1950'lerın başında Yeni İstanbul gazetesinde çizmeye başladığı ve konuları aşk öyküleri olan çizgiromanlarla dokuzuncu sanatla tanışmıştır. Bu ilk çalışmaları daha sonradan Yeni İstanbul Gazetesi tarafından 1966 yılında basılan Aşka İnanmıyorum adlı özel bir albümde bir araya getirilmiştir.
Not: 80'e yakın çizimlerinden derlenip eklenmiştir.
kaynak-2)_

http://www.cizgidiyari.com/forum/foto-roman/1946-ayhan-isik-aska-inanmiyorum-cizgi-roman.html

*
Süleyman TURAN'ın ÇİZGİ ROMANCILIĞI


Süleyman Turan   (d. 19 Kasım 1936 - İstanbul)   Sinema ve tiyatro sanatçısı.

Sanat hayatına tiyatro ile başlayan Süleyman Turan, bir dönem dergi ressamı olarak çalıştı. 1963 yılında bir derginin açtığı yarışmayı kazanarak sinemada yer aldı. Genellikle 'esas oğlan'ın sadık dostu rollerinde, sevecen tiplemesiyle başarılı olup beğeni kazanmıştır. Üç film senaryosu yazarak, çeşitli sinema filmleri ve dizilerde rol alan sanatçı uzun süredir film çevirmiyor. (http://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCleyman_Turan )
*
Süleyman Turan, bir dönem de dergi ressamı olarak çalıştı. Filmlerin dışında uzun zaman karikatür ve resim yaptı. Çizimleri uzun zaman “Akbaba” dergisinde yayımlandı. Önce Akşam gazetesinde başladı çizgi roman çizmeye. Senaryolarını da o yazıyordu. Bu arada afişler, kitap kapakları yapıyordu. Sonra Sabah gazetesinde 15 yıldan fazla çizgi roman çizdi. (http://www.biyografi.info/kisi/suleyman-turan )
*

http://www.cizgiliforum.com/showthread.php?t=109442
 

Hiç yorum yok: